Actueel Beleid Vogels Foto's Belvedere Links Contact

Natuur- en milieucoöperatie Rivierduingebied

  1.3.2017 Beste mensen uit Swifterbant.

Jullie hebben al een tijdje niet wat van mij gehoord. Ik heb een slechte winter gehad, een zachte winter geeft altijd veel problemen, in de herfst slaan we altijd veel vlees in voor de winter. Uiteraard hebben wij geen diepvries, dus zijn we afhankelijk van een strenge winter, dan blijft het vlees lang goed.

Nu is er veel vlees verrot en moest er ook deze winter veel worden gejaagd, vandaar de pauze. Wat is er gebeurd in het Rivierduingebied de afgelopen periode. Het fietspad door het Rivierduinbos is opgeknapt, dit is gebeurd door de fam de Kuiper,samen met de vrijwilligers van de Kalverschuur, geweldig initiatief.

Staatsbosbeheer heeft het materiaal geleverd, ook niet mis. Ik vraag me wel eens af of er in het gebied nog nazaten lopen van mij, nou als ik dan zo iemand als Fredrik de Kuiper zie werken, dan denk ik ja dat zou best eens kunnen, een grote sterke en hard werkende kerel, dat bevalt me wel. Trouwens In mijn tijd waren er geen fietspaden, we wisten niet eens wat een fiets was en ook het wiel was nog lang niet uitgevonden.

Ook was er op een zondagmiddag allerlei activiteit in de Kalverschuur, er waren mensen bezig met iets op te nemen, het gaat over filmopnamen voor een of ander Hoog Spel in Swifterbant, dat uitgevoerd gaat worden in april. Wat een spektakel, ook de koeien van buurman Sipkens konden mee genieten van de muziek die hierbij gespeeld werd. We zijn benieuwd wat dit gaat worden.

Ook heb ik iets gehoord over hardlopen door het Rivierduingebied, nou alsof dat iets bijzonders is, ik loop elke dag hard om te kunnen overleven, dat is toch heel wat anders. We zullen het zien, maar let wel op; hardlopers zijn doodlopers.

De Swifterbantman

←   archief     activiteiten   →
 
Nieuws 22.03 Het eerste kievitsei

6-5  Eerste jonge kieviten

Waarnemingen

laatste waarneming
03.01 Vlinders '16-'20
Volg hier alle waarnemingen LIVE

Agenda © NMC RivierduingebiedVrienden van het Rivierduingebied                          Vrienden van het Rivierduingebied                          Vrienden van het Rivierduingebied                          Vrienden van het Rivierduingebied

adlus advisering                     Vrienden van het Rivierduingebied                     Vrienden van het Rivierduingebied                      Vrienden van het Rivierduingebied

Vrienden van het Rivierduingebied                      Vrienden van het Rivierduingebied                      Vrienden van het Rivierduingebied                      Vrienden van het Rivierduingebied

Vrienden van het Rivierduingebied                      Vrienden van het Rivierduingebied                      Vrienden van het Rivierduingebied                      Vrienden van het RivierduingebiedOok vriend worden?