Actueel Beleid Vogels Foto's Belvedere Links Contact

Natuur- en milieucoöperatie Rivierduingebied

 

14.01.2019 Nieuwjaarswandeling

Zaterdag 5 januari is weer de al bijna traditionele nieuwjaarswandeling gehouden. Vanaf tien uur zijn de deelnemers ontvangen in de Kalverschuur met een lekker bakje koffie met cake.

Na de uitwisseling van de vele goede wensen heette onze vicevoorzitter Maarten Schoone iedereen van harte welkom.

Daarna nam Henk van de Poll het woord om te vertellen dat hij vandaag de wandeling ging begeleiden en onderweg te laten zien wat er in het mooie Rivierduingebied te beleven is. Extra aandacht werd er besteed aan het nieuwe monument dat afgelopen zomer tot stand is gekomen.

Dit monument geeft de vindplaats weer van de graven van de Swifterbantmensen. Op deze plek zijn negen palen geplaatst die de vindplaatsen van de graven weergeven. Dit is zeker indrukwekkend als je weet dat deze mensen hier zo’n zevenduizend jaar geleden hebben gewoond en gewerkt, dit moet zeker een hard bestaan zijn geweest.

Na deze zinvolle en toch wel frisse wandeling was er na afloop heerlijke erwtensoep en roggebrood met spek, ook was er voor de liefhebbers een glaasje warme gluhwijn.

Het was weer een geslaagde morgen, met dank aan de inzet van de activiteitencommissie van de NMC Rivierduingebied


Klik hier voor de foto's, gemaakt door Dick Langelaar.

←   archief     activiteiten   →
 
Nieuws 22.03 Het eerste kievitsei

6-5  Eerste jonge kieviten

Waarnemingen

laatste waarneming
03.01 Vlinders '16-'20
Volg hier alle waarnemingen LIVE

Agenda © NMC RivierduingebiedVrienden van het Rivierduingebied                          Vrienden van het Rivierduingebied                          Vrienden van het Rivierduingebied                          Vrienden van het Rivierduingebied

adlus advisering                     Vrienden van het Rivierduingebied                     Vrienden van het Rivierduingebied                      Vrienden van het Rivierduingebied

Vrienden van het Rivierduingebied                      Vrienden van het Rivierduingebied                      Vrienden van het Rivierduingebied                      Vrienden van het Rivierduingebied

Vrienden van het Rivierduingebied                      Vrienden van het Rivierduingebied                      Vrienden van het Rivierduingebied                      Vrienden van het RivierduingebiedOok vriend worden?