Actueel Beleid Vogels Foto's Belvedere Links Contact

Natuur- en milieuco÷peratie Rivierduingebied

  16.03.2011 Voorjaarsactiviteiten.

Het voorjaar zit eraan te komen en dat is goed te merken in het Rivierduingebied.

Bij de fam de Kuiper aan de Visvijverweg zijn 15 maart de eerste koeien al naar buiten gegaan, dit is bijzonder vroeg, nog eerder dan het eerste kievitsei dat tot nu toe nog niet gevonden is.


Koeien in de wei bij de fam de Kuiper.

De kieviten zijn wel druk bezig met de voorbereidingen. De mannetjes kieviten zijn hun territorium aan het afbakenen en het wachten is nu op hogere temperaturen en uiteraard een aantrekkelijk vrouwtje.

Ook zijn er weer nieuwe nestkasten geplaatst. Dit is gebeurd op het terrein van Shortgolf aan de Rivierduinweg. De eigenaar van Shortgolf, de fam Bouma, heeft de Natuur en Milieuco÷peratie Rivierduingebied gevraagd of deze hiervoor het initiatief zou willen nemen. Hans Douma is namenlijk zelf ook lid van de agrarische natuurvereniging.Vrijwilliger Geert Dijkstra is hiermee aan de slag gegaan.

Er zijn er tien nestkastjes gemaakt voor de kleine zangvogels en een grote nestkast voor de uil. De kleine nestkasjes zijn gemaakt door de 12 jarige Robert Faber uit Swifterbant en de grote door Joop van der Veen, eveneens vrijwilliger van de NMC Rivierduingbied.

Dit is een mooi initiatief om nog meer broedvogels in het gebied gelegenheid te geven om te gaan broeden. De bedoeling is om dit in de toekomst nog meer uit te breiden en ook vooral de jeugd te betrekken bij de natuur.

Robert heeft in ieder geval het goede voorbeeld gegeven.


Klik hier voor alle foto's.Overige artikelen.
 
Nieuws 22.03 Het eerste kievitsei

16.02 Tulpenroute Flevoland
16.02 Uit de pers: subsidie
12.01 Nieuwjaarswandeling
01.11 Uit de pers
14.07 Grafvelden onthuld
22.07 Bloemen & beestjes

Waarnemingen

laatste waarneming
03.01 Vlinders '16-'20
Volg hier alle waarnemingen LIVE

Agenda

23.12 Kalverschuur open
30.12 Kalverschuur open
06.01 Kalverschuur open


 ę NMC Rivierduingebied


Vrienden van het Rivierduingebied                          Vrienden van het Rivierduingebied                          Vrienden van het Rivierduingebied                          Vrienden van het Rivierduingebied

adlus advisering                     Vrienden van het Rivierduingebied                     Vrienden van het Rivierduingebied                      Vrienden van het Rivierduingebied

Vrienden van het Rivierduingebied                      Vrienden van het Rivierduingebied                      Vrienden van het Rivierduingebied                      Vrienden van het Rivierduingebied

Vrienden van het Rivierduingebied                      Vrienden van het Rivierduingebied                      Vrienden van het Rivierduingebied                      Vrienden van het RivierduingebiedOok vriend worden?