Actueel Beleid Vogels Foto's Belvedere Links Contact

Natuur- en milieucoöperatie Rivierduingebied

 
  Vlinders in het Rivierduingebied

Ooi stien hier. Een heleboel mooie foto`s van de vlinders die voorkomen rond de Kalverschuur.

Vlinders.... Ik had er niet veel mee... vroeger.... ja vroeger, 50 jaar geleden bij mijn opa in IJsselmuiden op het pad door zijn moestuin, toen! had je vlinders, leuk hard lopend tussen de kool en aardbeien de honderden vleugeltjes tegelijk de lucht in jagen, dat was me toch mooi!
Later zag je af en toe tijdens vakanties een paar Atalanta`s of Dagpauwogen her en der een Koolwitje maar dat was het wel zo`n beetje.

Nu we vorig jaar bij de Kalverschuur het van Landschapsbeheer Flevoland gekregen zaad voor de wilde bijen en zweefvliegen een akkerrand hebben gezaaid en voor de kleur een paar zakjes bloemenzaad speciaal voor de vlinders, kwamen er naast bijen en zweefvliegen toch flink wat vlinders langs en de bloeiende Luzerne had wel een heel enorme aantrekkingskracht, het warme weer deed de rest er vlogen zelfs Luzerne vlinders rond. Tijdens het tel weekeinde van de Vlinderstichting vlogen er wel heel veel ,vlinders die we nog nooit hadden gezien en dan word je nieuwschierig. Al rennend met een mobieltje in de aanslag, werd het een sport om elke voor mij onbekende fladderraar op de kiek te zetten dus belandde ik soms middenin de brandnetels.
Ook deze zomer is er weer genoeg te zien, grote en veel kleine vlindertjes waar ik graag voor op mijn knieen ga, mooie plaatjes gewoon te zien langs onze akkerrand, een Hooibeestje een Bont Zandoogje en een kleine Vuurvlinder in het gras of Icarus blauwtje in de berm, elke week een nieuwe soort op mijn bescheiden lijst, zoals een zeldzamer worderde Argusvlinder. Een prachtig Landkaartje op een blad of Atalanta`s en Distelvlinders in de distels in het Klokbekerbos hier tegenover, kom eens kijken leer en geniet mee! nu kan het nog.

Klik hier voor alle foto's.

Christine Rill.
 
Nieuws

6-5  Eerste jonge kieviten

Waarnemingen

laatste waarneming
03.01 Vlinders '16-'20
Volg hier alle waarnemingen LIVE

Agenda © NMC Rivierduingebied


Vrienden van het Rivierduingebied                          Vrienden van het Rivierduingebied                          Vrienden van het Rivierduingebied                          Vrienden van het Rivierduingebied

adlus advisering                     Vrienden van het Rivierduingebied                     Vrienden van het Rivierduingebied                      Vrienden van het Rivierduingebied

Vrienden van het Rivierduingebied                      Vrienden van het Rivierduingebied                      Vrienden van het Rivierduingebied                      Vrienden van het Rivierduingebied

Vrienden van het Rivierduingebied                      Vrienden van het Rivierduingebied                      Vrienden van het Rivierduingebied                      Vrienden van het RivierduingebiedOok vriend worden?