Actueel Beleid Vogels Foto's Belvedere Links Contact

Natuur- en milieucoŲperatie Rivierduingebied

  05.07.2010 Eerste Rivierduindag groot succes.

De door de Natuur en Milieucooperatie ter gelegenheid van het tienjarig bestaan, georganiseerde Rivierduindag is een groot succes geworden.

Zoín 1000 bezoekers bezochten de dag en konden genieten van diverse onderdelen, zoals de kalverkeuring,kabouterland, strodorp, weilandsurfen, demonstraties van eendendrijven, hulphonden, houtbewerking, rietdekken, schaapscheren, maaien en verwerken van gras met oude en nieuwe werktuigen.

Daarnaast waren er nog 30 standhouders, om diverse natuur en agrarische producten te laten zien.

Een van de hoogtepunten was de verrassende opening van de dag, dit gebeurde door twee wethouders,afkomstig van zowel Lelystad als Dronten, deze kwamen het terrein op, gezeten in een koets die werd voortgetrokken door een hiervoor getrainde koe. De openingshandeling werd verricht door het leegstorten van twee kruiwagens met zand, hiervan werd een aaneengesloten pad gemaakt, dit gaf symbolisch aan dat er nog een stuk fietspad moet worden opgeknapt dat voor de helft in de gemeente Lelystad ligt en voor de andere helft onder de gemeente Dronten valt.

Voor de natuurrondrit en de rondleidingen op de boerderij van de fam Siebenga was veel belangstelling.

Een gelukkige bijkomstigheid was het gunstige weer, niet meer zo warm als de dagen ervoor en de eerste bui kwam pas om vier uur, dit had alleen tot gevolg dat er supersnel werd opgeruimd, waardoor er om vijf uur bijna niet weer was te zien wat er zich op het terrein had afgespeeld.

Een historische dag, die vooral door de geweldige inzet van de leden en vrijwilligers een onvergetelijke indruk heeft achtergelaten.

Hieronder de uitslag van de kalverkeuring

Voorbrengen:
Kampioen --- Margreet Heida(13jr) met Gerritdina 125 ( vader Delta Roppa eigenaar- Melkveebedrijf Heida)
Reservekampioen --- Celine Bosma(5jr) en Marit Paarhuis(7jr) met Kee 441 (eigenaar Fa Bosma)

Toilet:
Kampioen --- Dorien Luteijn(7 jr) en Niels Remijn (8jr) met Lien 46(vader:Red Impulse- eigenaar Mts van Zanten.)
Reservekampioen --- ZoŽ Roetman (9jr) met Isa 24 ( rode blaarkopkruising met als vader Hemko Ė eigenaar- Mts Barkema)

Exterieur:
Kampioen --- ZoŽ Roetman(9jr) met eerder genoemde Isa 24.
Reservekampioen --- Marlies Koster (8jr) met Marga 61 ( vader; Delta Richie- eigenaar Fa Bosma)Foto's van de Rivierduindag 2010.
Overige artikelen.
 
Nieuws

6-5  Eerste jonge kieviten

Waarnemingen

laatste waarneming
03.01 Vlinders '16-'20
Volg hier alle waarnemingen LIVE

Agenda © NMC Rivierduingebied


Vrienden van het Rivierduingebied                          Vrienden van het Rivierduingebied                          Vrienden van het Rivierduingebied                          Vrienden van het Rivierduingebied

adlus advisering                     Vrienden van het Rivierduingebied                     Vrienden van het Rivierduingebied                      Vrienden van het Rivierduingebied

Vrienden van het Rivierduingebied                      Vrienden van het Rivierduingebied                      Vrienden van het Rivierduingebied                      Vrienden van het Rivierduingebied

Vrienden van het Rivierduingebied                      Vrienden van het Rivierduingebied                      Vrienden van het Rivierduingebied                      Vrienden van het RivierduingebiedOok vriend worden?