Actueel Beleid Vogels Foto's Belvedere Links Contact

Natuur- en milieucoöperatie Rivierduingebied

  Nieuwjaarswandeling. Op (be) zoek naar de overwinterende gans.

Beste mensen wat een belangstelling en wat een gezellige zaterdagochtend. Meer dan 50 mensen hadden zich voor deze ochtend opgegeven, en ja je hebt wel wat beloofd he!, koffie met wat lekkers, ganzen , snert, en een afzakkertje als afsluiting.
De dag tevoren is door de vele vrijwilligers al heel wat voorbereid, meer tafels en stoelen, meer koffie, cake en meer soep met roggebrood en ShortGolf zorgde voor twee enorme kookpannen.

Toen de eerste gasten arriveerden kreeg ik het een beetje benauwd, we moesten door drassig weiland en als ik naar die schoenen keek?
Nee hoor! iedereen was goed voorbereid, uit fietstassen of kofferbak kwamen vele rubberlaarzen tevoorschijn. En wat een geluk hadden we met het weer, het wat een mooie droge windstille dag zelfs de zon kwam even door.

Ganzen hebben we niet gezien helaas!, jammer genoeg waren onze gedooggebieden niet in trek die dag. Bij navraag bleken ze op het 'oude land' te zitten zoals men hier zegt, mijn vriendin wonende op een boerderij aan de Melmerweg te Kampen heeft nog pogingen gedaan zei ze lachend, om de duizenden veelvraten bij achter haar huis naar ons toe te sturen.

Zij zijn ze liever kwijt dan rijk, tja ganzen gaan hun eigen weg, het is ook niet echt winter te noemen dus vreten genoeg.
Evengoed hebben we ons wel vermaakt, een klein bezoekje bij de Fam de Kuiper tussendoor en we weten weer een heleboel over uilen en zwaluwen. Jaap Langendoen heeft een goede dag met zoveel toehoorders bij de hut, over zijn uitleg over de soorten ganzen die hier worden waargenomen en ons land bezoeken. Even dacht ik nog ganzen te horen ............ maar nee dat waren wijzelf, druk in gesprek met elkaar ( gak, gak, gak, gak.)

De natuur viel een beetje tegen met een flink pak sneeuw zoals vorig jaar had het spannender geweest, dus toen er door een grapjas EEN VOS werd geroepen draaiden alle hoofden om, verrekijkers werden gepakt, waarna in de verte een lichtbruin hondje van de buren nog vrolijker met zijn staartje zwaaide.............

Op de terugtocht mijmeren we even over de natuur of akkerstrook die hier en daar nog groen is langs het weiland van Lammert Sipkens.
Hoe mooi zal het dit jaar weer worden? en wat voor een vogels en insecten zullen er straks weer te horen en te zien zijn? Een enkele wandelaar zette er nu stevig de pas erin. O ja de snert! en we lieten de natuur voor wat ie is.

In de Kalverschuur van de Fam Schoone stond een reuze pan met geurende snert , roggebrood met spek en een borreltje op ons te wachten. Die hebben we ons goed laten smaken terwijl er nog veel over het rivierduingebied werd verteld. Bedankt organisatie! het is voor herhaling vatbaar.

groeten ma Stien.

 
Nieuws

6-5  Eerste jonge kieviten

Waarnemingen

laatste waarneming
03.01 Vlinders '16-'20
Volg hier alle waarnemingen LIVE

Agenda © NMC Rivierduingebied


Vrienden van het Rivierduingebied                          Vrienden van het Rivierduingebied                          Vrienden van het Rivierduingebied                          Vrienden van het Rivierduingebied

adlus advisering                     Vrienden van het Rivierduingebied                     Vrienden van het Rivierduingebied                      Vrienden van het Rivierduingebied

Vrienden van het Rivierduingebied                      Vrienden van het Rivierduingebied                      Vrienden van het Rivierduingebied                      Vrienden van het Rivierduingebied

Vrienden van het Rivierduingebied                      Vrienden van het Rivierduingebied                      Vrienden van het Rivierduingebied                      Vrienden van het RivierduingebiedOok vriend worden?