Actueel Beleid Vogels Foto's Belvedere Links Contact

Natuur- en milieucoöperatie Rivierduingebied

 
  Kom loeren bij de boeren op Koninginnedag 2012

Een gezellige en sportieve activiteit tijdens Koninginnedag, lekker dicht bij huis en leuk voor het hele gezin? Natuurlijk! de Koninginnefietstocht door het Rivierduingebied van Lelystad en Swifterbant.

De Natuur- en Milieucoöperatie Rivierduingebied organiseert weer op Koninginnedag haar jaarlijkse Koninginnefietstocht! Dit jaar kan er op zelfs 3 verschillende locaties gestart worden. Deelname aan de fietstocht is geheel gratis. U kunt op alle drie de locaties starten tussen 13.00 en 14.30 uur.

Er zijn ook dit jaar weer prachtige routes uitgezet. Rekening houdend met onze jonge fietsers en het weer is er nu ook een ‘mini route’ te fietsen! Er zijn in totaal 3 verschillende routes, variërend van 5 tot 35 km. De routes leiden u langs prachtige vergezichten, romantische doorkijkjes, akkers vol bloeiende tulpen en weilanden vol dansende koeien. U kunt tijdens de route ‘Smit Swifterbant’ bezoeken, een akkerbouw- en tevens sorteerbedrijf waar sjalotten geteeld, gesorteerd en verwerkt worden, onder de merknaam Fredo’s Finest. Iets verderop kunt u een bezoek brengen aan het melkveehouderijbedrijf van de familie Bosma. Zij willen u graag laten kennismaken met hun bedrijf, de koeien en kalfjes en nog veel meer! U maakt vervolgens een korte stop bij het nieuwe bezoekerscentrum van het Rivierduingebied, waar u de beroemde Heida yoghurt kunt proeven en u informatie vindt over belangrijke archeologische opgravingen in dit gebied. De kinderen kunnen een leuk Koninginnespel spelen. Niet veel later, of eerder afhankelijk van uw route en startlocatie, komt u langs het moderne akkerbouw- en loonwerkbedrijf van de familie Witkop, waarbij de route u zelfs door de schuren, loodsen en over de kavelpaden stuurt. Ook hier kunt u alles te weten komen over de boer, zijn bedrijf en zijn er diverse machines en trekkers te bezichtigen. Alle locaties zijn ook te bezichtigen als u niet deelneemt aan de fietstocht.

De Koninginnefietstocht start op 3 verschillende locaties: De eerste locatie is Smit Swifterbant aan de Rivierduinweg 13 te Swifterbant. De tweede locatie waar gestart kan worden is bij De Poldertuin aan de Bronsweg 17 te Lelystad. De Poldertuin is een publiekstuin waar ze verschillende activiteiten aanbieden zoals; beeldhouwworkshops, vertelavonden en wijnproeverijen. Meer weten over De Poldertuin? Kijk dan op www.depoldertuin.nl. De derde locatie waar gestart kan worden is vanaf de feesttent van Dorpsbelangen in Swifterbant. Op deze drie locaties kunt u tussen 13.00 en 14.30 uur starten, u krijgt van ons de routes met de puzzeltocht mee. De fietsroute eindigt bij Shortgolf aan de Rivierduinweg, waar u eventueel een heerlijke maaltijd kunt nuttigen. Bij Shortgolf kunt u heerlijk golfen op de 18 holes baan zonder een golfvaardigheidsbewijs nodig te hebben. Shortgolf stelt een rondje golf beschikbaar voor de winnaar van de puzzeltocht! Voor meer informatie kijkt u op www.shortgolf.nl.

Dus altijd al willen weten hoe het werkt? Ga dan loeren bij de boeren en fiets met ons mee.
 
Nieuws

6-5  Eerste jonge kieviten

Waarnemingen

laatste waarneming
03.01 Vlinders '16-'20
Volg hier alle waarnemingen LIVE

Agenda © NMC Rivierduingebied


Vrienden van het Rivierduingebied                          Vrienden van het Rivierduingebied                          Vrienden van het Rivierduingebied                          Vrienden van het Rivierduingebied

adlus advisering                     Vrienden van het Rivierduingebied                     Vrienden van het Rivierduingebied                      Vrienden van het Rivierduingebied

Vrienden van het Rivierduingebied                      Vrienden van het Rivierduingebied                      Vrienden van het Rivierduingebied                      Vrienden van het Rivierduingebied

Vrienden van het Rivierduingebied                      Vrienden van het Rivierduingebied                      Vrienden van het Rivierduingebied                      Vrienden van het RivierduingebiedOok vriend worden?