Actueel Beleid Vogels Foto's Belvedere Links Contact

Natuur- en milieucoöperatie Rivierduingebied

 

Kletspraat uit Swifterbant.

OOOOOI stien hier.......
Ja Ja het duurde even ik weet het maar ja..........toch!
Ook alweer iets warmers op bed gelegd ?ik wel, de afgelopen nachten waren best kil, heb om 5uur de jonge spinazie en andijvie planten maar weer lekker toegedekt in de hoop dat ze nog even verder groeien.
De laatste paprica`s kunnen de komende week nog geoogst ( mooi woord he ) worden en dan gaan de planten naar de cavia`s die zijn er dol op. In november zaai ik de zaadjes weer van een gekocht exemlaar uit de supermarkt en dan is de kring ( het jaar ) weer rond. De pereboom die vorige maand was omgewaaid staat nog statig aan zijn boompaal gesnoerd en heeft inmiddels net als alle andere fruitbomen een dikke laag verteerde stalmest aan zijn voeten gekregen en de 2 nieuwe boompjes heb ik toch maar geplant ben bang dat ze anders in hun pot zullen bevriezen.
Gister is de mais bij de buren geoogst een prachtig gezicht! lijn na lijn pluimen verdween in de grote bakken en dat in de oranje ondergaande zon en alles kleurde mee alleen het nieuwe gras ervoor bleef knalgroen, s`avonds tegen elf uur waren ze klaar. dus hebben we vandaag weer een heel nieuw uitzicht ha ha .

Educatie en ontmoetingsruimte .....

Al weer bollen geplant ? ik wel! dochter Petra kwam met een tas vol zakken narcissen aan, zeker 350 stuks gingen de grond in, gedeeltelijk bij de buurman want ik wilde zijn erf wat aantrekkelijker maken voor de gasten. Ja ja we zijn inmiddels gestart met de workshops, bloem en natuurschikken, en er zijn natuurwandelingen gepland waarvan er 2 nog dit jaar. Gelukkig is het nog te doen zo zonder verwarming in de stal, ach de koffie en thee worden heet geserveerd in mooie kopjes die manlief klaas van zijn werk heeft meegebracht en een stoere platte landbouw wagen doet tijdelijk dienst als tafel en er kunnen met gemak 12 personen op werken en de mensen vinden het reuze leuk tja het heeft wel wat he zo`n oude stal.

Vandaag is Klaas begonnen met de bouw van een toilet- doucheruimte het is ruim genoeg voor de invalide medemens en voor de verschoning van kleintjes. dan moet er nog een keukentje en een balie worden gemaakt.
Martine heeft een aantal mooie tafels gezien op internet dus die gaat dit weekeinde onderhandelen ze passen prima bij de houten stoelen die ze al had gekocht. Er zijn plannen voor stoere tafels van steenschotten maar dat moet maar in de komende zomer gebeuren, een mens kan nu eenmaal niet alles tegelijk . KLaas S heeft net het weilandje rondom de stal gemaait en zodra het gras eraf is begin ik vast met het afbakenen van de omgeving, er moet een plek vol zand komen voor de jeugd met houten boomstronken en een grote betonstenen zit en stookplaats.
Een paar verschillende akkerstroken vol met wilde bloemen en een plas dras hoek waar men met blote voeten kan waden net als de trekvogels. Hier in de omgeving zijn 2 van deze plekken maar deze zijn niet voor het publiek toegankelijk om de trekvogels niet te storen, vorig jaar zaten daar zelfs een flink aantal Kemphanen! naast de scholeksters en grutto`s.
verder wil ik een strook plukfruit zoals rode en zwarte bessen en een groentetuin met o.a oude groente rassen en een bloemenpluktuin. Genoeg te doen dus en als het kan....... graag opgestart voor de winter..............gelukkig hoef ik niet zelf te graven he..... daar hebben we leuke buurmannen voor met van die grote trekkers ha ha .

Nu ik stop er mee,de koffie is klaar en de hachee is gaar, die is voor morgen als we pa en ma weer ophalen, trouwens we lijken we vandaag wel een tafeltje dek je want vanmiddag hebben een dochter en een schoonzoon beiden een pannetje met Pilaf meegenomen voor thuis, ach vinden ze allemaal lekker he..................groeten van Stien uut Swifterbant.
 
Nieuws

6-5  Eerste jonge kieviten

Waarnemingen

laatste waarneming
03.01 Vlinders '16-'20
Volg hier alle waarnemingen LIVE

Agenda © NMC RivierduingebiedVrienden van het Rivierduingebied                          Vrienden van het Rivierduingebied                          Vrienden van het Rivierduingebied                          Vrienden van het Rivierduingebied

adlus advisering                     Vrienden van het Rivierduingebied                     Vrienden van het Rivierduingebied                      Vrienden van het Rivierduingebied

Vrienden van het Rivierduingebied                      Vrienden van het Rivierduingebied                      Vrienden van het Rivierduingebied                      Vrienden van het Rivierduingebied

Vrienden van het Rivierduingebied                      Vrienden van het Rivierduingebied                      Vrienden van het Rivierduingebied                      Vrienden van het RivierduingebiedOok vriend worden?