Actueel Beleid Vogels Foto's Belvedere Links Contact

Natuur- en milieucoöperatie Rivierduingebied

  24.12.2012 Twee jeugdige winnaars van de vogelkwis van de kerstmarkt.

Op de kerstmarkt in De Hoeksteen van 7 december j.l. was er op de stand van de NMC Rivierduingebied de mogelijkheid om mee te doen aan een kleine vogelkwis. Al snel bleek dat het niet gemakkelijk was om de juiste naam bij de afgebeelde vogel te vinden.
Dit lag niet aan de foto’s want het waren prachtige foto’s van Mark van der Stoep van nofe gemaakt in het al even prachtige Rivierduingebied. Veel wat oudere bezoekers durfden de uitdaging niet aan, maar de jeugd had er geen moeite mee.
Dit heeft als resultaat gehad dat er twee jonge winnaars uit de bus zijn gekomen namenlijk Jelte Falkena en Rick van der Leest. Beide jongens van nog geen 12 jaar oud hadden maar liefst bij zes van de acht vogels de juiste naam ingevuld, dit is een puike prestatie.
Voor de NMC Rivierduingebied die op zoek is naar vogelkenners is dit een mooie opsteker, er zijn in ieder geval voor de toekomst weer twee kenners waar we verder mee kunnen. Jelte en Rick proficiat, voor jullie is er een prachtig boek over weidevogels.

 
Nieuws

6-5  Eerste jonge kieviten

Waarnemingen

laatste waarneming
03.01 Vlinders '16-'20
Volg hier alle waarnemingen LIVE

Agenda © NMC Rivierduingebied


Vrienden van het Rivierduingebied                          Vrienden van het Rivierduingebied                          Vrienden van het Rivierduingebied                          Vrienden van het Rivierduingebied

adlus advisering                     Vrienden van het Rivierduingebied                     Vrienden van het Rivierduingebied                      Vrienden van het Rivierduingebied

Vrienden van het Rivierduingebied                      Vrienden van het Rivierduingebied                      Vrienden van het Rivierduingebied                      Vrienden van het Rivierduingebied

Vrienden van het Rivierduingebied                      Vrienden van het Rivierduingebied                      Vrienden van het Rivierduingebied                      Vrienden van het RivierduingebiedOok vriend worden?